Prezentare

Dragă călătorule-călătoare (pe Internet)

DACĂ DOREŞTI UN MINUNAT MOMENT DE ÎNCÂNTARE, VIZITEAZĂ ROMANIA-UNESCO!!!!!

Ştiu că eşti grăbit(ă)! Ştiu că viaţa trepidantă de zi cu zi te sileşte să îţi drămuieşti fiecare secundă pentru a-ţi rezolva o mie şi una de probleme, unele mai mărunte, ce e drept, pe care le ai în vedere în fiecare moment. Există însă riscul ca rezolvând problemele altora în care eşti implicat şi tu, să uiţi cele mai importante probleme care se leagă de soarta ta: cine eşti tu!, ce vrei de la viaţă!, încotro te îndrepţi, ce ai de făcut pentru propria-ţi devenire!

Poate crezi că părinţii au îndatoriri şi responsabilităţi pentru aceste probleme, poate crezi că ele se rezolvă de la sine sau poate crezi că există cineva sus, preocupat şă-ţi poarte de grijă şi să-ţi găsească soluţii. Poate că într-o anumită măsură ai dreptate!

Părinţii au, până la o anumită vârstă, obligaţia de a te îndruma, de a te orienta în viaţă. Dar au ei timp şi pricepere oare, pentru a-şi dedica întreaga energie acestei probleme importante pentru tine? Dar dacă, pe fondul bunelor lor intenţii, greşesc îndrumându-te pe o cale fără nici o perspectivă! ?

Într-adevăr, unele probleme se rezolvă de la sine, dar în majoritatea covârşitoare a cazurilor se complică îngozitor de mult dacă nu intervii din timp pentru a le găsi o soluţie.

Se spune că Dumnezeu te ajută, dar nu îţi bagă în traistă, cu alte cuvinte, trebuie să ai tu iniţiativa ca oportunităţile care se ivesc în calea vieţii tale să le valorifici.

Probabil crezi că o să încerc să te conving că am soluţie la toate aceste întrebări! Ei bine, te înşeli! Nu vreau să te păcălesc, dar cred că pentru început vei putea găsi unele răspunsuri la unele din întrebările tale, parcurgând psihotestele pe care ţi le prezint împreună cu psihologul Anca Ionescu. Nu le-am inventat noi şi nu sunt, riguros vorbind, instrumente perfecte de identificare a propriilor tale calităţi sau defecte. Sunt însă nişte repere care te pot ajuta să te cunoşti mai bine, să-ţi evaluezi propriul potenţial şi propriile vulnerabilităţi. Dacă simţi necesitatea de a aborda aceste probleme mai amănunţit şi mai riguros, îţi sugerăm să te adresezi unui cabinet de psihologie.

În ceea ce priveşte problemele de logică, am încercat şi încerc să-ţi prezint într-o manieră cât mai atrăgătoare şi provocatoare modalităţi diverse pentru a-ţi întreţine ascuţită inteligenţa. Căci, paradoxal, inteligenţa este una din puţinele capacităţi ale unui om care sporeşte prin folosire. Şi dacă plecăm de la definţia empirică şi cinică pe care am sintetizat-o urmărind în mod deosebit viaţa publică de la noi din ţară potrivit căreia „inteligenţa este acea capacitate a unui om prin care reuşeşte să îşi justifice cât mai convingător în faţa altora şi pentru sine, propriile prostii” îţi propun să nu cazi în această capcană şi să încerci în fiecare moment să găseşti soluţii (logice) şi nu justificări (formale)! (Pe vremuri am folosit des ca lozincă deviza: „Cine vrea, găseşte soluţii, cine nu, explicaţii!”)

Şi în final nu uita: cum şi eu, ca şi tine, sunt supus greşelilor, şi eu am nevoie de ajutor. Deci în clipa în care identifici o greşală în cuprinsul acestui site, sau ai o idee interesantă care ar putea să-l îmbunătăţească, grăbeşte-te să mă anunţi! Nu numai eu, da şi ceilalţi vizitatori îţi vom rămâne îndatoraţi!

Ioan Albescu

Golfdiag

http://www.psihoteste.ro/wp/wp-content/uploads/2017/04/testmate21.04.2017-1.swf

psihoteste@vipnet.ro

PS Pentru cei care au nostalgia vechiului site www.psihoteste.ro pot să-l viziteze la adresa aceasta: psihoteste

NOUTĂŢI

     Am găsit o veche fotografie cu bunicul meu din partea mamei făcută cât era emigrant în SUA. Pe fotografie se citeşte cu greu o însemnare cu peniţa cum că fotografia ar fi fost făcută la sfinţirea drapelelor cu prilejul constituirii Societăţii culturale Octavian Goga în 1919 la Lima Ohio. (Goga încă mai trăia) Ceea ce m-a amuzat este că pe toba mare a formaţiei muzicale este inscripţionat numele “DOINA ROMANA Band” iar o parte din cei prezenţi sunt îmbrăcaţi în costum de căluşari. N-am putut să mă abţin ca să nu-l indic pe bunicul meu la care am ţinut foarte mult. A fost un adevărat român! Aici! Curios e că această fotografie este panoramică, procedeu care nu ştiu cum a fost realizat în acele vremuri!!!! Fotografia este realizată de Bussert, Lima Ohio.

       Am creat un blog numit www.ion.albescu.ro pentru a-l evoca pe cel ce a fost învăţătorul şi profesorul Ion Albescu, al cărui nume îl poartă Şcoala gimnazială din Boiţa. Cred că merită să aruncaţi o privire asupra fotografiilor de epocă cu minunatele costume populare din Mărginimea Sibiului.

“Gazeta lu’ Nelu” şi “Despre credinţă” o să le continui într-un nou sait, la adresa www.ioan.albescu.ro purtând numele “CUGETĂRI” şi motto-ul “Idei şi cuvinte de prisos”. În plus mai apar rubricile “Ipocrizii cultivate” şi “Euristica”.

Un nou joculeţ: Învârteli!

Prezentare Sarpe

Un nou joculeţ TRIOLET în varianta 1. În funcţie de interes aş putea realiza şi alte variante cu mai puţine culori sau vafrianta QUARTET!

M-am autodepășit!
triolet

Mai întâi o problemuţă simplă pentru încălzire.

Apoi o a doua, cam la fel!

O a treia altfel!

Un joculeţ le care m-am cam chinuit dar care îmi place tare mult, măcar pentru modul cum se mişcă! Teoretic ar trebui să se poată rezolva, practic nu am putut să-i dau de cap. Îmi imaginez însă ca la câte disponibilităţi are, trebuie să aibă soluţie. Dacă simţiţi nevoia de a avea un buton pentru a o lua de la început, semnalaţi-mi. Joculeţul, asta pentru că nu începe cu aceiaşi configuraţie, poate să conţină nişte erori, eu am încercat să-l verific cât am putut de mult, dar construţia este destul de complexă şi este posibil să se întâmple şi necazuri. Rămân dator dacă îmi semnalaţi erori, deşi nu voi fi foarte încântat.

Vă propun o problemă inedită. Am botezat jocul Clepsidra 6×6 pentru că manevrele sunt prin răsturnări, ca la clepsidră, iar formele și culorile sunt în număr de 6. De fapt e o problemă pentru că nu se schimbă configurația inițială. Teoretic se poate rezolva, practic eu nu am reușit dar sunt nerăbdător să văd dacă există cineva cu capacitatea de a controla logica jocului. Poate o să revin, dacă voi seziza că există interes la o formulă mai simplă. Spre exempălu, mă gândesc la Clepsidra 4×4, de ce nu!

Cu părere de rău, trebuie să recunosc faptul că joculeţele Decupaj aveau o eroare logică! Le-am şters şi încerc să le corectez (dacă le mai găsesc) Dau mai jos un joc corectat!

Cel mai nou joculeţ pentru nepoţica mea, care se joacă cu o prietenă vecină de apartament. Mai nou, am achiziţionat un display touchscreen şi se joacă cu diplaz-ul la orizontală ca o tablă de sah. Joculeţul este destul de dificil şi o să revin cu varianta de 4 culor şi 4 forme, precum şi varianta pentru 3 şi 4 jucători. (în măsura în care voi avea timpul necesar, mai ales că vin şi Sărbătorile de Iarnă)

You must be logged in to post a comment.